vrijdag 29 september 2017

Percolator koffie

Koffie zetten met een percolator was lang geleden populair en lijkt opnieuw weer helemaal hip te worden! Lees alles over deze wijze van Slow Coffee zetten. In simpele stappen leggen we je uit hoe koffie zetten met een percolator werkt.

Lees onze tips en zet zelf een Italiaans koffiepotje! De percolator bestaat uit een metalen kan met hierin een hol metalen buisje. Voor deze manier van koffiezetten gebruik je het beste een medium maling.


In ons strandhuisje krijg ik les van Gerard in het zetten van koffie met een percolator.

In een percolator druppelt de koffie een paar keer door de koffiemaling. Hierdoor komen steeds meer oliën en aroma's vrij en wordt de koffie steeds sterker. Percolator Met de percolator, die lijkt op een plunger, maar dan zonder de zuiger. De ideale hoeveelheden voor dit type bereiding zijn: een volle eetlepel koffie . Tips voor de lekkerste koffie uit een Bialetti percolator - welke maat moet u kiezen - welke maat onderhoudssetje hebt u nodig. Qua koffie is het een ander verhaal, want de percolator heeft een andere maalgraad nodig dan de cafetière en het eindresultaat qua koffiesmaak is beduidend . Wil je lekkere koffie zoals de Italianen het drinken?


Die maak je in een handomdraai thuis, met een percolator.

Een uitgebreid assortiment percolators van diverse merken vind je online bij. Met deze Cloer Espressomachine 59kun je snel en eenvoudig koffie zetten. Spring naar Een percolator gebruiken - Verwarm het water voor. Je bereidt de koffie wel in de percolator, maar als je begint met voorverwarmd water zorg . Of je nu een manier zoekt om in de wildernis, zonder toegang tot luxueuze moderne koffiemachines, een hete pot koffie te zetten, . Percolator koffie: lekkere koffie zetten met de percolator doet u zo. Vul de percolator met koud water gelijk aan de hoeveelheid die er gezet.


Je kunt koffie op allerlei manieren bereiden, neem nou de espresso, een. Ik heb zo'n Italiaans koffiemakertje voor op het fornuis gekocht, een percolator. Vorige week in Italië zulke heerlijke koppen koffie mee gezet, . Hij legt ons uit hoe we het beste koffie kunnen maken met een percolator.


Deze techniek werkt eigenlijk alleen als het water onderin de percolator kookt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.